yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çallıkışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı kabilinden evgin durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanma meydanından yarar olmak amacı ile yapılan, en bir tomar 100 can kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can nüshasına bentlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yan skorsı: Binaların daire sayısı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı konstrüksiyonlarda her katta bir parça ivedili çıkış kapısı alan almalıdır. Faik katlı örgülarda katlar arasındaki intikallerde de baplar bulunabilir.

Panik kolu olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, ürkü koluna mevla olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve kolaylık bir şekilde açılmasını sağlar ve insanların ivedi durumlarda emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Bu tür yangın merdiveninin omurga özelliği kompakt Yangın Merdiveni Kapısı ve yerden kullanım sağlayan dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven mevzun bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana sahip binalar yahut bediiyat telaşların bir faktör olduğu binalar dâhilin onat hale getirir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin tarafı dizi, yangın kapıları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi sair yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine esenlıklı şekilde iletmek başüstüneğu ciğerin, olanaklı olan en endamsız sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini getirmek için önlem kızılınmaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çısoy esrarın ve koca ısının dünyaarı çıkmasını önlemek midein kapının sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Bu kapılar baş olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır yetişmek üzere dü gruba ayrılır.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı içi veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bu kapılar yardımıyla ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma işçiliklemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrolör altına aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Report this wiki page